dilluns, 6 de maig del 2013

Notes sobre el post-simbolisme



Què és el simbolisme? 
El Simbolisme va ser un moviment artístic d'origen francès i belga, que es va dur a terme en la poesia i en les arts. Era una reacció contra el Naturalisme i el Realisme. 
Es va caracteritzar pel fet de voler expressar idees i sentiments, a través de la utilització de símbols. Es substitueix la realitat per la idea.


En què es diferencia del post-simbolisme?

El Postsimbolisme és un corrent poètic que es va crear a Catalunya entre els anys 20 i 30. Va heretar la tradició simbolista portada fins als extrems de la complexitat de la poesia pura que es veu influïda pels esdeveniments polítics del país.



Qui és Baudelaire? 
Charles-Pierre Baudelaire va ser un poeta, crític i traductor francès. Va ser un dels poetes més influents del segle XIX i se'l va anomenar "el poeta maleït" degut a la seva vida de bohèmia i als seus excessos. Aquest personatge va ser l'autor del moviment simbolista amb l'obra "les flors del mal".

Com és que una obra publicada el 1857 influencià un autor dels anys 30 del segle XX? Quina és aquesta obra?
L'obra va ser "les flors del mal", una recopilació de poemes que marcà l'inici del corrent simbolista. Aquesta obra va influenciar a Màrius Torres,bàsicament per ser la primera obra publicada simbolista.

Qui és Mallarmé? què té a veure amb la poesia de Màrius Torres? I Rimbaud? i qui és aquest paio de la foto?

Mallarmé Stéphane va ser un poeta francès que va iniciar una renovació de la poesia, fent-la entrar a la modernitat a finals del segle XIX. Mallarmé va descobrir que si "el Cel és mort", el no-res és un punt de partida que porta a la bellesa i a l'Ide. En la poesia de Màrius torres va influenciar en el tema de la trascendència i de la concepció de la mort.

Jean Nicolas Arthur Rimbaud va ser un altre poeta francès, va dedicar gran part de la seva obra a fer recerques i investigacions sobre la llengua. El seu estil es basa en la musicalitat i el domini dels sentits.

L'home de la foto és Mallarmé Stéphane.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada